Tuesday, March 20, 2012

Ground Pork & String Beans


ဟင္းခ်က္ရင္ ဖ်တ္ခနဲ အေတြးတစ္ခု၀င္လာတယ္။ ကၽြန္မက ဟင္းခ်က္ေကာင္းလွတဲ့ မိန္းကေလးတစ္ ေယာက္ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ တစ္ေယာက္တည္းေနတဲ့သူေတြ မအားလပ္တဲ့ၾကားက အခ်ိန္ယူ ခ်က္ရသူေတြအတြက္ လြယ္ကူၿပီး စားေကာင္းမယ့္ ဟင္းေလးေတြကို ရွယ္လိုက္ပါတယ္။ 

လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ။ ။ မြမြေခ်ထားတဲ့ ၀က္သား၊ ပဲသီးစိမ္း၊ ဆား၊ ဆီ၊ တရုတ္ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ အသားမွဳန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္း။


ပထမဆံုး ပဲသီးစိမ္းကို ေစာင္းေစာင္းေလးေတြလွီးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ့ ျပားရုိက္ ဒါမွမဟုတ္ လွီးခ်င္ သလိုသာလွီးပါ :D ဒီမွာကေတာ့ ၀က္သားကို ႀကိတ္ၿပီးသား ground pork ဆိုၿပီး ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ စခ်က္မယ္ဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသပ္ပါ။ ၿပီးရင္ မြမြေခ်ထားတဲ့ ၀က္သားကို ထည့္ၿပီး တစ္စစီျဖစ္ ေအာင္ဇြန္းနဲ႔ ျဖတ္ေတာက္ေမႊေပးပါ။ ၀က္သားမနံေစဖို႔ ကၽြန္မကေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းနဲနဲ ထည့္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အ သားက အေပါ့ေစဖို႔ ဆားနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ အေရာင္ေလးလွေအာင္ ငံျပာရည္ နည္းနည္း ထည့္ျဖစ္ပါတယ္။ ၀က္သားက အၾကာႀကီးထားစရာမလိုပါဘူး။ အရမ္းၾကာရင္ ၀က္သားမာသြားမွာစိုးလို႔ပါ။ နီၿပီဆို လွီးထားတဲ့ ပဲသီးစိမ္းကိုထည့္ၿပီး ေမႊလိုက္ပါ။ ပဲသီးစိမ္းႏူးေအာင္ ေရနည္းနည္းထည့္ခ်င္ထည့္ပါ။ (အဲ့ဒါက ဆီအနည္းအမ်ားေပၚမူတည္ပါတယ္)။ ပဲသီးႏူးၿပီး ေရခမ္းသြားၿပီဆိုရင္ စားလို႔ရၿပီေပါ့။ ျမန္တယ္ေနာ္။ :D 





ကဲ ကၽြန္မလည္း ဗုိက္အရမ္းဆာလို႔ တီးလိုက္ေတာ့မယ္။ 

nunki (နန္ကီ)



2 comments:

kabyar cho said...

အမေရ ... ပင္စိမ္းေလးအုပ္လုိက္ရင္ ပုိအနံေမႊးျပီးစားလုိ႕ေကာင္းတယ္ ... အစပ္ျကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးေတာင္႕ေလးေတြထဲ႕လုိက္ရင္ရွယ္

nunki said...

ဟုတ္ပ! အမကေတာ့ ပင္စိမ္းမႀကိဳက္ဘူး အဲ့ဒါေၾကာင့္ မထည့္ေတာ့တာ။ ေနာက္တစ္ခါဆိုရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ထည့္စားရမယ္။ ေက်းဇူး :D

Post a Comment

 
;